Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2008-12-05

Knygos, raginančios dirbti mažiau, pardavimai pranoko lūkesčius

Net ir ekonominės krizės akivaizdoje lietuvius domina pasiūlymas dirbti vos keturias valandas per savaitę. Knygos, kurioje pristatoma tokia galimybė, pardavimai viršijo lūkesčius.

„Laiko planavimo guru vadinamo Timothy Ferrisso knygos „Keturių valandų darbo savaitė“ pardavimai tikrai labai sėkmingi ir pranoko prognozes. Vien per pirmą mėnesį parduota daugiau nei 500 egz., o tai Lietuvos rinkoje labai daug“, – sako leidyklos „Eugrimas“ direktorius Saulius Petrulis.

Knyga jau aštuntą savaitę yra tarp perkamiausių „Baltų lankų“ knygynuose.

„Ši knyga gali sutaupyti dešimtis metų sunkaus darbo. Perskaitęs ją supranti, kad jau šiandien gali gyventi savo svajonių gyvenimą. Ir tai visai paprasta“, – teigia žinomas pardavimo ir lyderystės treneris Darius Čibonis.

Knygos autorius T. Ferrissas įsitikinęs, kad dirbant mažiau, galima uždirbti daugiau. Jis sukūrė tam tikrą taisyklių sistemą kaip optimizuoti savo laiką ir darbo rezultatus. Autorius vadovaujasi gyvenimo „čia ir dabar“ filosofija ir kritikuoja tuos, kurie stengiasi daug dirbti dabar, kad ateityje būtų lengviau.

Pasak jo, tokie žmonės dažniausiai visą gyvenimą praleidžia prie darbo stalo ir tik tada pastebi, kad gyvenimas praėjo.

„Keturių valandų darbo savaitė“ priverčia pagalvoti, ar ne veltui gaištame biure, gal verta savo darbo laiką optimizuoti iki minimumo ir skirti laiką sau, savo šeimai. Knyga priverčia susimąstyti ar teisingai gyvename“, – pasakojo S. Petrulis.

„Nėra nė vienos rimtos priežasties atidėlioti savo gyvenimo planų. Kad ir kokia būtų jūsų svajonė – ištrūkti iš 9–17 val. darbo rutinos, leistis į kvapą gniaužiančią tolimą kelionę, uždirbti penkiaženklę sumą per mėnesį, įdėjus kuo mažiau pastangų, ar tiesiog mažiau dirbti ir daugiau gyventi“, – rašo T. Ferriss.

T. Ferriss yra bendrovės „BrainQuicken“ įkūrėjas ir vadovas. Kompanija užsiima maisto papildų prekyba. Jo įmonė kiekvieną mėnesį atneša 40 000 JAV dolerių pelno, nors jos savininkas dirba tik 4 valandas per savaitę, o visą kitą laiką leidžia savo malonumui: keliauja, šoka tango ir mokosi.

2007 metais Timothy Ferriss parašyta knyga „4 valandų darbo savaitė“ tapo „New York Times“, „Wall Street Journal“ ir „Business Week“ bestseleriu.

Sugrįžti