Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2011-06-21

Vartojimo kreditų rinkoje – griežtesnės sąlygos

Priėmus Vartojimo kredito įstatymo pataisas, rinkoje sumažėjo kreditus išduodančių įmonių. Pasak Piniginė.lt komercijos direktoriaus Jauniaus Skieraus, griežtesnės sąlygos lėmė, kad toliau šioje srityje dirbti gali tik patikimos ir kokybiškas paslaugas teikiančios įmonės.

Vienos iš didžiausių vartojimo kreditus teikiančių bendrovių Lietuvoje atstovas sako, kad permainų šioje srityje išties reikėjo.

„Kol nebuvo priimtos Vartojimo kredito įstatymo pataisos, situacija buvo tokia, kad paskolas dalinti galėjo praktiškai bet kas. Todėl augo ir pasiskolinusiųjų skundų skaičius, o šešėlis krito ant visų rinkos dalyvių“, - teigia Piniginė.lt komercijos direktorius.

Pagal naujas įstatymo pataisas sugriežtėjo ne tik bendros kreditų išdavimo sąlygos, bet ir buvo sudarytas specialus vartojimo kreditus išduodančių įmonių sąrašas. Šiame sąraše liko tik tos įmonės, kurios atitinka reikiamus finansinius ir patikimumo rodiklius, o fiziniams asmenims apskritai uždrausta užsiimti kreditų verslu.

Anot J.Skieraus, sumažėjęs išduodančių kreditus įmonių skaičius reiškia, kad ne visos bendrovės gali įgyvendinti kredito davėjams keliamus aukštus reikalavimus.

„Norėdamos patekti į kreditus galinčių teikti įmonių sąrašą ir jame išlikti, bendrovės turi išlaikyti itin aukštą paslaugų lygį, o tai, be abejo, yra labai naudinga paskolas imantiems žmonėms“, - pažymi Piniginė.lt atstovas.

Piniginė.lt į Vartojimo kreditus teikiančių įmonių sąrašą buvo įrašyta praeitą savaitę.

Šiuo metu vartojimo kredito davėjų sąraše įtrauktos 54 kreditus išduodančios įmonės, o sąrašą galima rasti Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos internetinėje svetainėje.

Daugiau informacijos: Piniginė.lt komercijos direktorius Jaunius Skierus, tel. nr. 8 659 99299, el. paštas: info@pinigine.lt

Sugrįžti