Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2011-09-08

Kauniečiai iš naujo atranda mainus

Kaune jau antrus metus vykstančiame Bagažinių turguje pastaruoju metu išpopuliarėjo mainai. Renginio organizatoriai mano, kad ši ekonominio bendradarbiavimo forma mūsų šalyje dar nepakankamai išnaudojama.

Nuo pat pirmojo Bagažinių turgaus praeitais metais jo organizatoriai akcentavo, kad čia daiktus galima ne tik parduoti, bet ir mainytis. Kad mainai išpopuliarėtų, prireikė šiek tiek laiko, tačiau dabar renginio dalyviams papildomų raginimų nereikia.

„Prekyba įsibėgėjo nuo pat pirmųjų renginių praeitų metų pavasarį. Tai lėmė nauja Lietuvoje idėja ir simbolinės kainos, už kurias Bagažinių turgaus dalyviai parduoda dar visai gerus daiktus. Mainams prireikė šiek tiek daugiau laiko, nes žmonėms reikėjo apsiprasti, susipažinti vieniems su kitais, „įsivažiuoti“, - aiškina Bagažinių turgaus organizatorių atstovas Jonas Plenta.

Pasak jo, džiugu, kad mainai – viena seniausiu ekonominio bendradarbiavimo formų – iš naujo atrandami ir Lietuvoje.

„Mūsų šalyje, lyginant su Vakarais, mainai dar tik žengia pirmuosius žingsnius. Tačiau smagu matyti gerus pokyčius šioje srityje. Juk tai – vienas iš paprasčiausių būdų įsigyti reikalingų daiktų. Be to, tai ženkliai prisideda prie vartojimo mažinimo ir mūsų aplinkos švarinimo, kadangi nereikalingas daiktas neišmetamas, o naudojamas toliau“, - sako J. Plenta.

Intensyviausi mainai prekybos miestelyje „Urmas“ veikiančiame turguje vyksta ankstaus ryto valandomis.

Šeštadienį vyksiančio rugsėjo mėnesio Bagažinių turgaus tema – įvairios rudeninės prekės.

„Lietsargiai, lietpalčiai, guminiai batai, striukės, pirštinės, kepurės – tikrai yra tie dalykai kurių reikia jau dabar arba prireiks netrukus. Taip pat vakavimui skirtos prekės: tiek vakavimo priemonės, tiek vakavimui tinkamos daržovės. Todėl visi, kas turi tokių daiktų perteklių ar darže užsiaugino per daug daržovių tikrai turėtų atvykti šeštadienį į Bagažinių turgų, kur, neabejoju, šie dalykai tikrai bus paklausūs“, - kviečia J. Plenta.

Bagažinių turgūs rengiami prekybos miestelyje „Urmas“ kiekvieno mėnesio antrąjį šeštadienį, nuo balandžio iki spalio. Šeštasis šiais metais Bagažinių turgus vyks rugsėjo 10 d., nuo 8 val. Už prekybos vietą Bagažinių turguje mokėti nereikia.

Daugiau informacijos: Bagažinių turgaus atstovas Jonas Plenta, tel.: 8 620 47210, el. p. jonas.plenta@urmas.net

Sugrįžti