Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2012-07-20

R. Staniui – paskutinis išbandymas prieš olimpiadą

Geriausias Lietuvos šuolininkas į aukštį, Europos vicečempionas Raivydas Stanys išvyko į Lenkiją, kur šeštadienį dalyvaus Ščecino mieste vyksiančiose varžybose. Tai bus paskutinis jo startas prieš Londono olimpiadą.

Lenkijoje R. Stanio lauks šeši varžovai. Tikėtina, kad rimčiausi lietuvio konkurentai kovoje dėl aukščiausių pozicijų bus slovakas Michalas Kabelka, čekas Jaroslavas Baba ir britas Tomas Parsonsas.

Aukščiausią poziciją pasaulio šuolininkų į aukštį reitinge šiuo metu užima Čekijos atstovas (14). Tiesa, birželio mėnesį vykusiame Europos čempionate jis užėmė tik aštuntąją vietą.

Slovakijos sportininkas reitinge – 30-as, Europos čempionate buvo šeštas. Britas reitinge – 23-as, bet Europos čempionate net nepateko į finalą. R. Stanys šiuo metu reitinge užima 25-ą pozicija, tačiau Europos čempionate buvo antras.

„Varžovų niekada nenuvertinu, tačiau svarbiausia yra ne tai, ar jie stiprūs, ar silpni. Svarbiausia, kiek galiu aš pats. Į šias varžybas atvažiavau užimti kuo aukštesnės vietos. Bet kuriuo atveju – tai tik generalinė repeticija prieš Londono olimpiadą, kuri man yra svarbiausias šio sezono startas“, - sako sportininkas.

R. Stanys birželį Helsinkyje vykusiame Europos lengvosios atletikos čempionate peršoko į 2,31 m aukštį iškeltą kartelę ir iškovojo sidabro medalį bei pasiekė asmeninį rekordą.

Daugiau informacijos: Raivydas Stanys, tel. 8 670 61828, el. p. raivydasstanys@gmail.com

Sugrįžti