Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2014-09-16

Bitkoinai be interneto? Įmanoma!

Skaitmeninė valiuta, atrodo, turėtų būti neatsiejama nuo interneto, tačiau bitkoinus jau galima naudoti net ir neturint prieigos prie jo, pastebi virtualios bitkoinų keityklos Bitmarket.lt analitikai. Atsiskaityti bitkoinais galima naudojantis skaitmeninės TV paslaugomis, siunčiant SMS ir netgi laidiniu telefonu.

Suomijos transliuotojas „Yleisradio“ siekia sukurti galimybę atsiskaityti bitkoinais kiekvienuose šios šalies namuose naudojantis bet kuria standartine skaitmenine TV, tiesiog prijungus specialų priedėlį. Bandomasis projektas startuoja rugsėjį ir turėtų tęstis bent du mėnesius. Jei eksperimentas Suomijoje pasiteisintų, neabejotina, kad juo susidomėtų ir kitos šalys.

Dar rimtesnis projektas, galintis svariai prisidėti prie bitkoinų revoliucijos visame pasaulyje, gimsta Afrikoje. Būtent Afrikoje buvo sukurta „37coins“ – virtuali bitkoinų piniginė, kurią galima naudoti bet kuriame mobiliajame telefone, nes jai veikti užtenka SMS funkcijos. Prisijungti prie paslaugos yra lengva – užtenka internete užsiregistruoti įvedant savo telefono numerį arba tiesiog išsiųsti SMS žinutę specialiu numeriu.

Taip pat šiuo metu yra kuriama programa, kuria naudojantis būtų galima pirkti bitkoinus naudojant laidinį telefoną. Programa vis dar tobulinama, bet jau ir dabar ja naudojantis galima sėkmingai vykdyti operacijas.

„Galimybė naudoti bitkoinus mobiliuoju, laidiniu telefonu, skaitmenine TV, be abejo, yra labai patraukli visiems pasaulio gyventojams. Tokios programos atveria galimybę naudoti bitkoinus ir tiems žmonės, kurie neturi interneto ar net sąskaitų bankuose.

Manoma, kad toks paprastas ir patogus būdas gali greitai ir smarkiai padidinti bitkoinų vartotojų skaičių ir taip prisidėti iš pradžių prie šios valiutos oficialaus pripažinimo, o po to ir jos tapimo dominuojančia visame pasaulyje“, - sako virtualios bitkoinų keityklos Bitmarket.lt direktorius Audrius Ramanauskas.

Sugrįžti