Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2018-10-05

Išpopuliarėjęs Bagažinių turgus nebesutalpino visų norinčių dalyvauti

Prieš aštuonerius metus Kaune pradėtas rengti Bagažinių turgus tuo metu buvo visiška naujovė Lietuvoje. Tačiau lietuviai gana greitai perprato šią idėją ir Vakaruose populiarus renginys smarkiai išpopuliarėjo ir mūsų šalyje. Pradžioje sulaukdavęs vos 20–30 dalyvių, turgus dar tais pačiais metais perkopė 100 automobilių ribą, o pastaruoju metu jų skaičius dažnai siekdavo ir 500.

„Iš pradžių reikėjo žmonėms daug aiškinti, kas tai per turgus, kokios jo taisyklės, kodėl verta čia atvykti. Kita vertus, buvo ir nemažai tokių, kurie pasisvečiavę ar pagyvenę užsienyje jau gerai žinojo, kas tai yra ir džiaugėsi galimybę apsilankyti tokiame turguje Lietuvoje.

Tikrai džiugu, kad pavyko išpuoselėti šią idėjąmūsų šalyje ir dabar žmonės turi tokią gerą galimybę ne tik išsivalyti savo namus, nuo nereikalingų daiktų, bet ir suteikti galimybę kitiems tuos daiktus įsigyti – dažnai už labai gerą kainą. Kartu tai yra ir puikus dalykas visų mūsų aplinkai, nes mažiau daiktų išmetama ir toliau tarnauja žmonėms. Šiems nereikia pirkti naujų daiktų, kuriuos gaminant irgi dažniausiai kenčia mūsų aplinka“, - apie Bagažinių turgaus idėją pasakojo vienas iš jo iniciatorių Jonas Plenta.

Pagrindiniai dalykai, labiausiai viliojantys žmones dalyvauti prekybos miestelyje „Urmas“ vykstančiame Bagažinių turguje – ne tik prekyba ar galimybė geram daiktui suteikti naują gyvenimą. Tai ir puikus būdas pabendrauti, susirasti naujų draugų, praplėsti akiratį, smagiai praleisti laiką. Čia atvyksta ir nemažai tėvų su vaikais, kurie patys parduoda savo daiktus ar žaislus ir taip ugdo savo atžalų supratimą apie pinigų vertę.

„Laikui bėgant žmonės labai pamėgo Bagažinių turgų ir gana greitai jis sulaukdavo apie 300 prekiautojų ir tūkstančių pirkėjų. O pastaruoju metu dalyvių skaičius ėmė siekti ir apie 500, turgus nebetilpdavo jam skirtoje aikštelėje arčiau Pramonės prospekto ir netoli verslo centro „1000“. Prekyba imdavo plėstis į visus bent kiek laisvesnius kampelius, taip pat užimdavo ir restoranų lankytojams skirtą aikštelę. Turėjome ieškoti išeities. Todėl nuo spalio 6 d. Bagažinių turgus iškeliamas į kitoje prekybos miestelio pusėje esančią naujai išasfaltuotą ir sutvarkytą aikštelę prie Elektrėnų gatvės“, - sakė J. Plenta.

Perkeltas į naują, erdvesnę, net 600 vietų automobilių stovėjimo aikštelę, turinčią patogius įvažiavimus tiesiai iš Elektrėnų gatvės, turgus šioje vietoje turės ir dar daugiau privalumų. Jis vyks dvi dienas per savaitę ir bus visiškai nemokamas.

„Kai paskelbėme apie perkėlimą į naująją vietą, sulaukėme dar didesnės susidomėjimo bangos. Nors turgus ir taip kaskart sulaukia tūkstančių lankytojų, dabar daug žmonių ketina atvažiuoti pirmą kartą. Todėl panašu, kad nei pardavėjų, nei pirkėjų ir naujoje vietoje tikrai netrūks“, - pasakojo pašnekovas.

Ką gero galima rasti Bagažinių turguje? Čia galima įsigyti daug pačių įvairiausių naudotų, bet dar gerų ir tinkamų naudojimui daiktų. Bene populiariausi – drabužiai, avalynė, ypač vaikiški. Daug knygų, buitinės technikos, interjero detalių, indų, darbo įrankių ir daug viso kito, kas jau ne vienerius metus dulkėjo sandėliukuose ir be reikalo užėmė vietą namuose. Taip pat čia laukiami menininkai, rankdarbių gamintojai su savo darbais.

Bagažinių turgus nuo spalio 6 dienos vyks prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, adresu Elektrėnų g. 1F, Kaunas. Turgus dabar rengiamas du kartus per savaitę – šeštadieniais ir sekmadieniais nuo 8 val. ryto.

Sugrįžti